Wednesday, March 28, 2012

oH rOjaK: Rekaan Dalaman untuk bilik tidur (15 Gambar)

oH rOjaK: Rekaan Dalaman untuk bilik tidur (15 Gambar): Entri kali ni aku nak kongsikan rekaan dalaman untuk bilik tidur, untuk korang yang susah sangat nak tidur pon boleh tinjau2 kat sini tp ka...

Sebagai Tauladan Untuk Semua...

TEKA - TEKI IMAM GHAZALI PADA MURIDNYA........KLIKK!!!

Iktibar untuk semua.... KLIKK!!!

Tentang Anak-anak.. KLIK!!!

Kisah Benar.....pentingnya doa yang ikhlas ketika dalam sakaratul maut | RESTORAN MEE UDANG D' TANJUNG

Kisah Benar.....pentingnya doa yang ikhlas ketika dalam sakaratul maut | RESTORAN MEE UDANG D' TANJUNG

Kamus....

kepada sesiapa yang mahu cari free software kamus, klik kat   KAMUS .... pilih je 6t ye adik kakak abg makcik pakcik datuk nenek....... (*_^)

Jadikan Pendrive Sebagai Ram

Korang percaya x yang pendrive boleh jadi sebagai ram?
Itu la apa yang saya ingin kongsikan kat korang pada malam ini.. Sebelum tu saya nak citer skit..
Biasa la korang mesti ade mengeluh sebab komputer atau lappy korang lembab la, lambat loading, hang, tersekat la n sbgnya..Kalau korang nak tahu,salah satu  punca masalah kom korang jadi lembab tu adalah disebabkan ram korang kecik, maksud saya kapasiti bagi ram dalam kom korang adalah sedikit…kebiasaannya masalah sebegini mereka kom korang pakai ram adalah kebiasaannya seperti 512mb hingga 1 gb..
So kalau korang nak upgrade atau tambah ram korang, mestilah pakai duit kan..jadi lepas ni korang x payah pikir dah pasal, korang cuma perlu mempunyai pendrive je.. korang cuma ikut step di bawah ni..

Tutorial bahagian nie hanya untuk Windows 7 dan Vista sahaja.
1) Masukkan pendrive korang. Buka My Computer dan klik kanan dekat pedrive icon, Klik properties.
2) Klik ReadyBoost dan korang akan nampak dekat bawah nie. Sekarang korang boleh pilih sama ada untuk Dedicate this device to ReadyBoost ataupun Use this device. Korang jugak boleh pilih  berapa banyak jumlah  ruang yang korang nak gunakan untuk ReadyBoost.
Dah siap..klik Apply dan klik OK…..siap….sekarang Pendrive korang dah boleh digunakan sebagai RAM…..untuk Windows XP aku akan beritahu sotware yang boleh digunakan untuk tukar pendrive sebagai pengganti RAM…..
Untuk yang pakai win XP
Korang kena guna software.. Klik Sini Untuk Download
Korang ikut je step yang disuruh dalam software ni..

10 INFO TENTANG BAYI YANG ANDA TIDAK TAHU

1. Sekitar usia 3 bulan, bayi mula menelan air ketuban dan mengeluarkannya kembali sebagai air kencing. Ini untuk melatih sistem pencernaan dan perkumuhannya.

2. Bayi boleh menangis sejak di dalam perut lagi. Sekitar usianya 3 bulan, peti suara sudah mula terbentuk dan bayi sudah mula menangis tetapi dalam diam.[Gaya Hidup Sihat]Beberapa faktor kenapa VITAMIN TIDAK BERKESAN. 
[Gaya Hidup Sihat]Khasiat VIVIX : Kekal Sihat, Bertenaga dan Awet Muda

3. Seawal usia 4 bulan, bayi mula meneroka ruang di sekelilingnya. Dia mula bermain dgn tali pusatnya, menghisap ibu jarinya sendiri, berenang-renang, menendang sekelilingnya dan berpusing-pusing di dalam kantungnya. Tetapi lazimnya ibu yang baru pertama kali hamil tidak akan menyedari pergerakan bayi sehigga usianya 5 bulan.

4. Ketika usianya memasuki 4 bulan, bayi akan mula tersedu untuk melatih sistem pernafasan. Bila bayi tersedu, ibu dapat merasakan getaran halus atau denyut halus di perut.

5. Pada usia 5 bulan, bayi mula memberi reaksi kepada bunyi di luar perut ibunya dan akan menutup telinga dengan tangannya sendiri apabila mendengar bunyi kuat.

6. Sekitar usia 6 bulan, memori bayi mula terbentuk dan bayi dapat mengingati dan mengenali suara ibu bapanya dan mula meneroka anggota tubuh badannya.

7. Seperti kita, bayi di dalam perut juga bermimpi seawal usianya 7 bulan. Aktiviti bermimpi ini akan melatih perkembangan otak bayi.

8. Apabila otaknya sudah terbentuk, bayi akan dapat merasai kesakitan sejak di dalam rahim lagi. Apabila ibu tertekan atau stress, emosinya juga terganggu dan menyekat perkembangan mentalnya.

9. Sebaik sahaja deria rasanya terbentuk, bayi juga dapat merasa makanan yang dimakan oleh ibunya dan boleh mengerutkan dahinya dan memuncungkan mulutnya sebagi reaksi kepada rasa pelik makanan yang dimakan oleh ibu.

10. Sebaik sahaja lahir, pertama kali bayi membuka mata, anak matanya akan membesar untuk menampakkan kecomelannya untuk memikat hati orang di sekeliling terutama ibu bapanya. Sebab itulah bayi nampak comel ♥


Copyright© LifeFit.my

Cara Nak Tukar Saiz Pendrive 2gb kepada 4gb

1. Muaturun file tersebut disini.
2. Kemudian extract dan klik pada Drive Increaser 2.
3. Format pendrive tersebut.
4. Masukkan filename pendrive dan ikut langkah seterusnya.
5. Siap.


sebelum

dan selepas
Dan sekarang pendrive korang yang saiznya agak kecil akan bertukar ke 4GB. Tak percaya? Cuba la sendiri dan lihat hasilnya.

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey