Tuesday, March 6, 2012

Tutorial: Password Pada Pendrive


FOLLOW THIS STEPS ....

  • Cucuk kan pendrive kat lappy korang.Then klik Start ~ Taip dekat search tu BitLocket Drive Encyption ~ Klik Turn On Bitlocket



  • Tick use a password to unlock the drive dan korang letak lah password kat bawah tu.
  • Next, Klik save the recovery key to a file (Kalau lupa password boleh rujuk balik) next. . .
  • Klik Start Encryption ~ Biarkan sampai complete.
  • Siap !

2 comments:

maya diana said...

hi...thanks sbb tinggalkan jejak....hehehe...nampak awak boleh pergi jauh...cuma perlukan sedikit masa utk baiki apa yg patut..xpe janji nak belajar kan...tetttt....esp...kat saiz font n widget...n satu lg tips...setiap entry..kalo boleh letak picture agar lebih menarik....hehehe...

see ya...jgn lupa join
http://rakanblog.com

!eDa said...

tq..hehehe... bru start rajin update...kl x, tkubur layu jg blog ni..hehehe

 
blog template by suckmylolly.com : background image by Patrick Hennessey